طب سنتی | خواص "عسل" با جوشاندن از بین نمیرود
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، محمد عسکرفراشاه درباره عسل اظهار کرد: یکی از باورهای غلط طبی، سمی شدن یا از بین رفتن خواص عسل در اثر حل شدن در آب جوش است.
وی افزود: در مکتب طب ایرانی توصیه مستقیمی مبنی بر منع حرارت دادن عسل وجود ندارد، از سوی دیگر از ماءالعسل یا عسل مطبوخ (جوشانده) در کتب متعددی در بحث درمان بیماریها، نام برده شده است.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: حکیم عقیلی، از دانشمندان متاخر طب ایرانی در کتاب مخزن الدویه، عسل مطبوخ کف گرفته را دارای حرارت و حدت کمتری از عسل خام میداند و در حرارت دادن عسل، ترکیب آن با آب و ملایم بودن حرارت را شرط میکند و از حرارت زیاد که موجب تغییر طعم عسل شود، منع میکند.
عسکرفراشاه ادامه داد: همچنین علیبنعباس اهوازی از حکمای بزرگ قرن چهارم هجری قمری اگرچه برای گرممزاجان یا کسانی که غلبه صفرا دارند یا جوانان توصیه به پرهیز از مصرف عسل کرده است اما منعی برای جوشاندن آن ذکر نکرده و از طرفی جوشانده عسل با آب که کف و ناخالصیهای آن گرفته شده باشد را دارای اثر تندی و زدایندگی کمتر و غذادهی بیشتر نسبت به عسل معمولی میداند.
وی خاطرنشان کرد: ماءالعسل که یک لغت عربی است، در زبان فارسی «آب انگبین»، در زبان رومی «ملیطیون» و به یونانی «ماءالقراطن» نام دارد؛ برای تهیه ماءالعسل روشهای مختلفی در کتابهای مختلف توصیه شده اما ماده مشترکی که در تمام آنها به کار رفته، آب و عسل است که به نسبتهای مختلفی با هم مخلوط شده و با شعله ملایم جوشانده میشود تا مقدار معینی از آن باقی بماند.
این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: آنچه در منابع مختلف با یکدیگر متفاوت است، میزان آب و عسل مصرفی و افزودنیهایی است که بسته به کاربرد دارو، معمولا برای تقویت اثر ماءالعسل، به آن اضافه میشده است.
عسکرفراشاه یادآور شد: درمتون طب ایرانی، ماءالعسل بهطور ویژه در بیماریهای خاص از جمله تبها، بیماریهای سرد معده، بیماریهای کلیه و ریه موثر بوده است؛ ماءالعسل کاربرد ویژهای در درمان بیماریهای ریه داشته و سرفه، خرخر، تنگی نفس، خشونت ریه و گرفتگی صدا به کار میرفته است و یکی از بهترین نوشیدنیهای افراد مبتلا به آسم است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/